Testvérváros

odenbergOBERNBERG – RAVAZDmagyar

Az obernbergiek második látogatása

2005. szept. 9. – szept. 11.

Testvértelepülésünk második látogatása kevésbé hivatalos, mintsem baráti formát öltött. A vendégek — ezúttal nagyobb létszámmal — újfent meglátogatták az Otelló Baráti Kör, Ravazd Kulturájáért Alapítvány tagjainak pincéit, s ismerkedtek a helyi borokkal. A programban emellett szerepelt a falu tágabb környezete, így Pannonhalma és a Balaton meglátogatása is.

Az obernbergiek Ravazdon

2004. ápr. 30. – máj. 2.

Magyarország uniós csatlakozásának megünneplésével egybekötve került sor az Obernbergi polgármester és helyettesének látogatására Ravazdon. A látogatás keretében a két település elöljárója aláírta a testvértelepülési megállapodást, sor került a helyi iskola és óvoda meglátogatására, s természetesen nem maradhatott ki a ravazdi borospincék megtekintése sem a programból.

A ravazdiak látogatása Obernbergben

2003. szept. 5. – szept. 7.

Az Ausztriában eltöltött hétvége során számos kulturális és szakmai programon vettek részt a település küldöttei, így többek között megismerkedtek Obernberg természeti környezetével és az iskola muködésével.

Kapcsolatfelvétel

2003. és azt megelőzően

A két település közötti kapcsolat Borbély Károly, ravazdi festőművész aktív közreműködésének köszönhető, aki kiállításai során ismerkedett meg az osztrák településsel.