Nincs megjeleníthető tartalom

Továbblépésével Ön tudomásul veszi az Adatvédelmi szabályzatot! Az oldal sütiket használ a működés elősegítése érdekében!

Kisalföldi Erdőgazdaság Zrt. Ravazdi Erdészete

Gazdaság

A Kisalföldi Erdőgazdaság Zrt. Ravazdon található minősített erdei iskolája nagy szerepet játszik Győr, és a környékbeli települések környezeti nevelésében.

A helyszín több lehetőséget is kínál az ide látogatóknak: egyedülálló méhesház, lovarda, horgásztó, kilátó várja az aktív kikapcsolódásra vágyókat.

Az 1999-ben létrehozott iskola négy évszakos működésű, egész évben várja vendégeit.
A Ravazdi Erdei Iskolában található szállás a fiatal korosztályok foglalkozásai mellett szakmai programok, osztálykirándulások, céges- és családi rendezvények, nyári táborok, kirándulók, méhészegyesületi csoportok vendéglátásának helyszínéül is szolgál.

Ehhez kapcsolódó épületszárnyban kapott helyet erdészettörténeti gyűjteményünk.

Igazi ritkaság az itt megtekinthető méhesház, mely korabeli méhészeti eszközöket vonultat fel. Egységünk egy átlagosan 120 családból álló méhészetet tart fenn, ahonnét kiváló minőségű mézeink származnak. 2018-ban csatlakoztunk az Országos Bemutató Méhészetek hálózatához, így a szakmai közönség számára is tartalmas programmal tudunk szolgálni. Telephelyünkön mézpergetővel, feldolgozó helyiséggel rendelkezünk, ahol az érdeklődők részt vehetnek a mézpergetés folyamatában, miközben természetesen szabad a kóstolgatás is.

Az udvarban található egy 20 fő befogadására alkalmas filagória, a hozzá kapcsolódó kemencével, 15 fő pihenését szolgáló pavilon, szalonnasütő, bográcsozó hely, boltíves pince.


Az erdei iskola szomszédságában, egy csendes domboldalon áll a Villebald vendégház, mely 3 szobájában, 8 férőhellyel áll rendelkezésre.


Az erdészettől kissé eltávolodva - ha valaki lenyűgöző kilátásra vágyik - akkor a Pannonhalmi Apátság szomszédságában található Erdészettörténeti tanösvényünkön tehet kirándulást.

Itt található az 1997-ben épült Boldog Mór kilátó, valamint közvetlen szomszédságában a felülről nézve – keresztény vallási szimbólumként – halat formázó Lombkorona-tanösvény.

Mindkettőről pazar látvány nyílik a Sokorói-dombvidékre, valamint a völgyekben húzódó településekre. Természetesen a gazdálkodással összefüggő feladatok az apátság környéki erdőkben teljességgel a háttérbe szorulnak.
A Pannonhalmi Apátságot egy másik nevezetes magaslatról is megtekinthetjük. Ha valaki ezt a környéket választja egy tartalmas kirándulás célpontjául, érdemes ellátogatnia a Nyúl és Győrújbarát községek határában található Lila-hegyi Kilátóhoz.
A beton kombinálása a fával igazi természetbe illeszkedő építményt hozott létre. A rideg szürkeség egyhangúságát a belső, grafiti jellegű falfestés töri meg. Az 1977-ben épült geodéziai mérőtorony 2017-ben újult meg, ekkor kapta látványos fa burkolását.


Társaságunk 2015-ben hozta létre Ravazd közelében a Magyalosi lőteret. Azzal a céllal épült, hogy a lövészetet kedvelők, a vadászok, valamint az élsport számára európai és világviszonylatban is megfelelő színvonalú gyakorlási, versenyzési lehetőséget biztosítsunk.
Lőterünk rendelkezik az előírt hatósági engedélyekkel. Egyaránt alkalmas a fegyveres testületek gyakorlatai, a különféle versenyek és az élménylövészetek lebonyolítására.
A vadászat során elengedhetetlen, hogy a vadász és fegyvere megfelelő összhangban, biztonságosan működjön. Ehhez fontos a rendszeres gyakorlás, melyhez lőterünk ideális feltételeket nyújt.
Előzetes bejelentkezés alapján, (a nyitvatartási időn túl is) a lőtér biztonsági előírásait betartva lehet a különféle pályákat használni.

 - nyitvatartás: az erdészeti iroda nyitvatartási ideje hétfőtől péntekig 8:00-tól 15:00-ig, pénztár Ravazdon: 9:00-12:00

Szálláshelyeink és lőterünk előzetes bejelentkezés alapján.


 - További információk és elérhetőségek a www.kaeg.hu-n találhatók.