Nincs megjeleníthető tartalom

Továbblépésével Ön tudomásul veszi az Adatvédelmi szabályzatot! Az oldal sütiket használ a működés elősegítése érdekében!

Szent Márton-templom

Látványosság

A Szent Márton-templom 1802-ben már állt.

Említést érdemel három festménye: a templom védőszentjét, Szent Mártont ábrázolja az 1799-ben Joseph Schmidt által festett főoltárkép; a baloldali hajó oltárképe a Szeplőtelen Szűzet ábrázolja ― Kriehuber Frigyes bécsi festő festette 1856-ban; míg a jobboldali hajó Szent Villebald-oltárképe Joseph Schöfft 1841-es munkája. Kiemelkedő a templom frigyszekrény jellegű barokk főoltára, mely elképzelhető, hogy a falu régi Szent Márton templomából került át a jelenlegibe.
A 20. században több felújítás során számos értékét elveszítette a templom: szétszedték szószékét, melyre ma már csak a védettséget élvező Atyaisten, Krisztus és a négy evangelista szobra emlékeztet; freskóit lemeszelték; s a főoltárt is befestették fehér-arany színűre. 2002-ben, a templom fennállásának 200. évfordulója alkalmából áldozatos munkával restaurálták a főoltárt, mely most a rajta álló hat rokokó gyertyatartóval együtt eredeti fényében pompázik.