Nincs megjeleníthető tartalom

Továbblépésével Ön tudomásul veszi az Adatvédelmi szabályzatot! Az oldal sütiket használ a működés elősegítése érdekében!

Nyitnikék Óvoda és Bölcsőde

Oktatási intézmény

Óvodavezető: Szöllősi Sándorné

Nevelési program:

Az intézmény helyi nevelési programja kiemelt feladatának tekinti a minőségi szakmai munka végzését. Olyan programokat, módszereket alkalmaz, melyek leginkább szolgálják a gyermekek és a családok igényeit.

A gyermek, mint egyéniség fontos: az ő testi-, erkölcsi-, szociális- és értelmi érettségének megalapozása. Ehhez teremtjük meg a szeretetteljes biztonságot nyújtó, érzelmekben gazdag óvodai légkört. Felelősséggel, szeretettel úgy vezetjük a ránk bízott gyermekeket az iskolakezdésig, hogy az új feladatokra felkészülve megőrizhessék boldog gyermekkorukat.

A gyermek legfőbb tevékenysége a játék, így a játékban valósítjuk meg a különböző fejlesztési feladatokat. Fontos, hogy, hogy mindig elegendő idő legyen a megtapasztalásra, érzékelésre.

Egész nap folyamán érvényesül a folyamatosság és a rugalmasság. Folyamatos a tízórai, az uzsonna, a fogmosás, a szabad levegőn tartózkodás. A napirend figyelembe veszi a gyermek egyéni tempóját, szükségleteit, életkori sajátosságait.

A ravazdi óvoda bemutatása

Az óvoda a Sokoró-dombság ölelésében a 82 – es főút mentén, mégis védett helyen, távol a környezeti ártalmaktól, egy régi, ám 2009-ben teljesen felújított épületben kapott helyet, ahol hosszú évek óta szolgálja a ravazdi családokat. Tágas, sok zöld növénnyel parkosított, játékokkal felszerelt udvarunk, valamint saját gyümölcsös kertünk biztosítja gyermekeink számára a mozgáslehetőséget, és az egészséges, tiszta levegőt.

A ravazdi óvoda 1965-ben nyitotta meg kapuit, és várja azóta is a falu apróságait. 2005-ben megemlékezést tartottunk a 40. évfordulóra. Meghívtuk a falu lakosságát és mindazokat, akik valaha ennek az intézménynek voltak a dolgozói. Erre az alkalomra emlékplakettet készítettünk, és az óvoda udvarán egy fa vonat áll emlékül jelképezve az utat, amit addig megtettünk.

2015-ben az óvoda 50 éves fennállását is hasonló módon ünnepeltük. Ezen alkalomból több gyönyörű fafaragás is került intézményünk falára. Egy kedves kislány és kisfiú alak, jelképezve az óvodába érkező gyermekeket, és egy emléktábla, amely emlékeztet bennünket az eltelt 50 évre. Mindkettő ravazdi fafaragók munkái.

Óvodánk nagyon büszke a szülőkkel való jó kapcsolatára, nyitottságára. Szülői összefogás eredményeképpen a 90-es évek elején gyümölcsöskertet varázsoltunk az óvoda mögötti használaton kívüli területre.

Mivel a Helyi Óvodai Programban az egészséges életmódra nagy hangsúlyt fektetünk, az itt termő biogyümölcsök mind-mind a gyerekek étrendjét egészítik ki. A többlet termés befőzésre kerül az óvoda konyháján, így télen is élvezhetjük a nyár ajándékait.

Óvodánk a nevelési év során nagyon sok programmal kedveskedett és kedveskedik a gyerekeknek és általuk a családoknak, a falunak.

Ezekre a programokra gyakran hívunk neves előadókat, akik produkcióikkal színesítik rendezvényeinket.