Nincs megjeleníthető tartalom

Továbblépésével Ön tudomásul veszi az Adatvédelmi szabályzatot! Az oldal sütiket használ a működés elősegítése érdekében!

Orvosi rendelő fejlesztés Ravazd községben / 2023

Általános tartalom

2023. 04. 11. PROJEKTADATLAP

 

Orvosi rendelő fejlesztés Ravazd községben

Ravazd Község Önkormányzata az „Orvosi rendelő fejlesztés Ravazd községben” című TOP_PLUSZ-3.3.2-21-GM1-2022-00016 kódszámú „Helyi egészségügyi és szociális infrastruktúra fejlesztése című és „TOP_PLUSZ-3.3.2-21” kódszámú felhívás alapján valósítja meg a nevezett projektet.

Pályázati konstrukció:Helyi egészségügyi és szociális infrastruktúra fejlesztése” című és „TOP_PLUSZ-3.3.2-21” kódszámú

Pályázat címe: „Orvosi rendelő fejlesztés Ravazd községben” című TOP_PLUSZ-3.3.2-21-GM1-2022-00016

Kedvezményezett neve: Ravazd Község Önkormányzata

Kedvezményezett címe: 9091 Ravazd, Országút utca 119/A

Konzorciumi partnerek: Győr-Moson-Sopron Vármegyei Önkormányzat Hivatala

Elnyert támogatás:   219 524 989 forint

Támogatás intenzitása: 100%

Finanszírozó alap: Európai Unió társfinanszírozásával

A projekt célja:

A projekt átfogó célja Ravazd község egészségügyi helyzetének javítása. Célja Ravazd község egészségügyi szolgáltatásának fejlesztése annak érdekében, hogy a lakosság korszerű (energiahatékony, akadálymentes és a jelen kor követelményeinek megfelelő, kulturált, környezettudatos) épületben korszerű eszközökkel ellátott (vegyes háziorvosi és védőnői) praxisok keretei között kapjanak egészségügyi szolgáltatásokat, gyógyuljanak.

A projekt specifikus céljai:

- Korszerű ellátási környezet kialakítása. A projekt keretében ezen cél elérése érdekében a meglévő épület felújítása, melyben a felnőtt háziorvosi rendelő valósul meg. Az épület bővítési részében a gyermek háziorvosi rendelő és gyermek tanácsadó, valamint a védőnői tanácsadó kerül elhelyezésre.

- Korszerű egészségügyi szolgáltatások biztosítása. A projekt keretében ennek érdekében kialakításra kerül egy multifunkcionális helyiség is, mely lehetőség nyújt az egészségfejlesztési feladatok ellátására, megelőző ellátások nyújtására.

- Hatékony betegellátás biztosítása. A hatékony betegellátás fontos feltétele a szükséges vizsgálatok szakszerű elvégzése, az ilyenfajta vizsgálatok számára speciális vizsgálók kialakítása. A projekt tervezése során a támogatást igénylő nagy figyelmet fordított arra, hogy az egyes vizsgálati helyiségek megfelelően elkülönítve, a megfelelő komfort érzést biztosítsa kerüljenek kialakításra mind a betegek mind pedig az őket vizsgáló orvos, védőnő számára. Az egyes vizsgálók, rendelők, várók tervezésénél, illetve a multifunkcionális helyiség és a hozzá kapcsolódó előkészítő/ öltöző helyiség kialakításánál szem előtt tartották azt az új fajta helyzetet, melyet a SARS-CoV-2 vírus terjedése a COVID 19 betegség hozott létre. Fontossá vált ugyanis az orvosi rendelőbe érkező betegek szeparált elhelyezése az egészséges emberektől, a járvány terjedésének elkerülése érdekében. A tervezés során előre látóan úgy kerültek kialakításra a rendelő helyiségei, hogy egy hasonló járványügyi helyzetben is gördülékenyen mehessen a betegek ellátása, az oltóanyagok kezelése, beadása, az egészségfejlesztési feladatok ellátása.

 

Közreműködő szervezet: Magyar Államkincstár Győr-Moson-Sopron Vármegyei Igazgatósága

Kapcsolat: Hadaricsné Balogh Krisztina polgármester

Projekt zárása: 2025.08.31.